Вплив крохмалю з високим вмістом амілози на розвиток та тривалість життя плодової мушки

Автор(и)

  • Олександра Абрат Vasyl Stefanyk Precarpathian National University

DOI:

https://doi.org/10.15330/jpnu.2.1.100-106

Ключові слова:

Drosophila melanogaster, резистентний крохмаль, лялькування, триацилгліцериди, тривалість життя

Анотація

В останні роки використання харчових продуктів на основі резистентного крохмалю (РК)
викликало новий інтерес у дослідників з позиції біодоступності його волокон. На підставі клінічних та
експериментальних досліджень РК було запропоновано як потенційно найбільш корисну для
здоров’я людини фракцію крохмалистих продуктів. Метою даної роботи було вивчення впливу
крохмалю з високим вмістом амілози, що належить до фракції резистентного крохмалю, на розвиток
та тривалість життя плодової мушки Drosophila melanogaster. Показано, що споживання резистентного
крохмалю у високих дозах (20%) призводило до затримки розвитку двох ліній мух (Canton S and w1118),
збільшення рівня триацилгліцеридів у їх тілі та зменшення тривалості життя комах, порівняно з
дієтою на 4% крохмалі. Таким чином, наші результаті наштовхують на думку, що крохмаль на основі
амілози у високих концентраціях може негативно впливати на плодову мушку

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-04-30

Як цитувати

[1]
Абрат, О. 2015. Вплив крохмалю з високим вмістом амілози на розвиток та тривалість життя плодової мушки. Журнал Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. 2, 1 (Квіт 2015), 100–106. DOI:https://doi.org/10.15330/jpnu.2.1.100-106.

Номер

Розділ

Articles