ЗВЕДЕНИЙ ОБЛІК ВИТРАТ М’ЯСО-ЖИРОВОГО ВИРОБНИЦТВА: МЕТОДИКА І ПРАКТИКА
DOI:
https://doi.org/10.15330/apred.2.13.110-122Ключові слова:
зведений облік, витрати виробництва, м’ясо-жирове виробництво, облік витратАнотація
Метою статті є дослідження та удосконалення методики зведеного обліку витрат м’ясо-жирового виробництва для отримання деталізованої інформації про виробничі витрати та для пошуку шляхів зниження собівартості виробництва м’яса. Запропоновано обліковувати витрати м’ясо-жирового відділення за окремими виробничими дільницями, що дозволить отримувати детальну інформацію для потреб контролю, аналізу, калькулювання та звітності. Для доцільного бюджетування діяльність кожного окремого структурного підрозділу м’ясо-жирового виробництва та для потреб ощадливого виробництва запропоновано відображати витрати кожного виробничого цеху на окремих групах аналітичних рахунків.
Посилання
1. Bodnar, T. P., and T. V. Trachuk, “Features consolidated account costs of production and calculation of production cost.” Rehion biznes-ekonomika ta upravlinnia, no.4, 2013, pp. 61-70. Vernadsky National Library of Ukraine, nbuv.gov.ua/UJRN/Rbetu_2013_4_11. Accessed 2 Apr. 2017
2. Borkovska, V.V. Accounting of production costs at meat-processing enterprises: Theory and Practice, Zvoleiko D. H, 2015.
3. Methodical recommendations for form cost of goods (works, services) at industry. Order of Ministry of Industrial Policy of Ukraine on July 9, 2007 №373, 2007.
4. “Regulation (Standard) of accounting 16 "Expenses". Order of Ministry of Finance of Ukraine on Dec. 31,1999 № 318”. Official site of the Verkhovna Rada of Ukraine, zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0027-00. Accessed 2 Apr. 2017
5. Tovstopiat, Yu., and N.Chernyshova. “Consolidated accounting of production costs.” Podatkovyi kodeks, no. 22, (2014), pp. 11. i.Factor, i.factor.ua/ukr/journals/nk/2014/november/issue-22/article-3448.html. Accessed 2 Apr. 2017.
6. Tomilova, N.O. “Features of accounting of expenses for production of fodder crops: analysis and evaluation.” Naukovyi visnyk NUBiP Ukraiiny, no. 3(181), 2013, pp. 250-256. Vernadsky National Library of Ukraine, nbuv.gov.ua/UJRN/nvnau_econ_2013_181%283%29__50. Accessed 2 Apr. 2017.
7. Chernelevskyj, L. M., and H. G. Osadcha. Organization of accounting: administrative aspect (Food Industry), NUKhT, 2011.
8. Yazliuk, B.O., and V.V. Voloshyna. Organization of accounting operating costs in terms of integrated automation]. Naukovyi visnyk Mizhnarodnogho humanitarnoho universytetu, no.15, 2016, pp. 118-121. Vernadsky National Library of Ukraine, nbuv.gov.ua/UJRN/Nvmgu_eim_2016_15_27. Accessed 2 Apr. 2017.
2. Borkovska, V.V. Accounting of production costs at meat-processing enterprises: Theory and Practice, Zvoleiko D. H, 2015.
3. Methodical recommendations for form cost of goods (works, services) at industry. Order of Ministry of Industrial Policy of Ukraine on July 9, 2007 №373, 2007.
4. “Regulation (Standard) of accounting 16 "Expenses". Order of Ministry of Finance of Ukraine on Dec. 31,1999 № 318”. Official site of the Verkhovna Rada of Ukraine, zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0027-00. Accessed 2 Apr. 2017
5. Tovstopiat, Yu., and N.Chernyshova. “Consolidated accounting of production costs.” Podatkovyi kodeks, no. 22, (2014), pp. 11. i.Factor, i.factor.ua/ukr/journals/nk/2014/november/issue-22/article-3448.html. Accessed 2 Apr. 2017.
6. Tomilova, N.O. “Features of accounting of expenses for production of fodder crops: analysis and evaluation.” Naukovyi visnyk NUBiP Ukraiiny, no. 3(181), 2013, pp. 250-256. Vernadsky National Library of Ukraine, nbuv.gov.ua/UJRN/nvnau_econ_2013_181%283%29__50. Accessed 2 Apr. 2017.
7. Chernelevskyj, L. M., and H. G. Osadcha. Organization of accounting: administrative aspect (Food Industry), NUKhT, 2011.
8. Yazliuk, B.O., and V.V. Voloshyna. Organization of accounting operating costs in terms of integrated automation]. Naukovyi visnyk Mizhnarodnogho humanitarnoho universytetu, no.15, 2016, pp. 118-121. Vernadsky National Library of Ukraine, nbuv.gov.ua/UJRN/Nvmgu_eim_2016_15_27. Accessed 2 Apr. 2017.
##submission.downloads##
Опубліковано
2017-06-26
Як цитувати
Кушнір , В. (2017). ЗВЕДЕНИЙ ОБЛІК ВИТРАТ М’ЯСО-ЖИРОВОГО ВИРОБНИЦТВА: МЕТОДИКА І ПРАКТИКА. Актуальні проблеми розвитку економіки регіону, 2(13), 110–122. https://doi.org/10.15330/apred.2.13.110-122
Номер
Розділ
Проблеми обліку і аудиту
Ліцензія
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).