ПРИНЦИПИ ХАРЧУВАННЯ СТУДЕНТІВ З ВИЩОЇ ШКОЛИ ПРОГРАМИ СУЧАВИ

Автор(и)

  • А. Албу “Grigore T. Popa” University of Medicine and Pharmacy
  • І. Онозе Ясський університет ім. Олександра Іоана Кузи
  • М. Ходороц Ясський університет ім. Олександра Іоана Кузи
  • Б. Абалаєй Ясський університет ім. Олександра Іоана Кузи

DOI:

https://doi.org/10.15330/fcult.33.188-193

Ключові слова:

спорт, звичка харчування

Анотація

Мета. Дослідження особливостей харчування студентів спортивної гімназії. Матеріал і методи: дослідження проводилося на групі з 122 учнів спортивної школи, де проводилися спортивні заняття та теоретичні заняття. Студенти заповнювали щотижневу анкету частоти споживання їжі. Результати. Прийом ранкової їжі щоденно у 36,36% молодих людей зі значними відмінностями на користь тих, хто займається спортом. Смаком є щоденна присутність у 42,62% учнів з незначними відмінностями залежно від профілю. Щотижневий прийом м’яса курки становить переважно 2–3 рази (46,28%), а яйця – 2–3 рази (38,01%) з незначними відмінностями. Сушені овочі присутні в меню, особливо 1 / тиждень (43,80%) і щоденний хліб (52,89%). Висновки: Харчування не пристосоване до підвищених потреб студентів, які займаються спортивною діяльністю, що є тривожною.

Посилання

1. Abalasei B. and Trofin F., 2016. Considerations on the correlation between real body and body image, Timisoara Physical Education and Rehabilitation Journal, vol. 9, Issue 16, pp. 7–12.
2. Albu A., Onose I., Negrea M., Hodorca R.M.and Cracana I., 2015,Rev.Sport si Societate, vol.15, Issue 2, pp. 202-208.
3. Albu A., Rada C., Albu M., Cracana I., Lupu C., 2011, Corrèlation niveau educationnel maternel – alimentation à un lot d’adolescents du lycèe”Dimitrie Cantemir” de Iasi, in Mondialization du comportement alimentaire et l’obésité, coordinateurs Glavce C., Milici N., Rovillé-Sausse si Iancu E., Bucuresti: Editura Academiei Romane, pp. 124-128.
4. Baciu A., 2015, Aspecte ale comportamentului alimentar al unei comunitati rurale din Romania, in Natura si Omul, coordonatori: Iancu E., Glavce C. si Baciu A., Ploiesti: BIOEDIT, pp. 12-21.
5. Baciu A., 2011, Anthropological – medical aspects of feeding behavior of children in modern society, Review of Global \medicine and Health Research, vol. 2, nr. 1, pp. 79-99.
6. Emara R., Mehanna A. A., Ashour A., Koura M. and Shatat H. Z., 2018, Dietary habits and age at menarche in relation to body weight among preparatory school girls in Alexandria, Journal of High Institute of Public Health, 48(1), 9–17.
7. Hima, B.M., Meenu, D., and Priti, R.L., 2017, Nutritional status of athletes: a review, International Journal of Physiology, Nutrition and Physical Education, 2(2), 895-904.
8. Indrei L.L., Rada C., Albu A., Cracana I., Albu A., 2011, Corelatia alimentatie – venit pe membru de familie la un lot de adolescenti de la Liceul “Dimitrie Cantemir” din Iasi, Revista Medico-Chirurgicala, vol. 115, nr. 1, pp. 181–185.
9. Misaa M.A.A., Somiya Gutbi S.M., and Siham M.O.G.,2018, Assessment of nutritional status of the adolescents (13–18 years) studying in secondary schools in Elhafeir Area-dangle locality – northen state 2018, Indian Journal of Applied Research, 8(8), 1-5.
10. Naglaa K.A.H and Marwa M.A.O.,2018, Life style risk factors of Iron deficiency anemia among adolescent’s girls, International journal of Nursing didactics, 8: (10) October, pp. 18-28.
11. Rațu R.N., Doliș M.G., Murariu O.C., Hodorcă R.M., Onose I. and Usturoi M.G., 2018, Studies regarding quantitative evaluation of milk proteins gathered from different animal breeds as source for a healthy nourishment of athletes, Proceedings of ICU 2018 The impact of Sport and Physical Education Science on Today’s Society, EDlearning, pp. 303-308.

##submission.downloads##

Опубліковано

2020-01-03

Номер

Розділ

Articles