Готовність фахівців готельно-ресторанної справи до інноваційної професійної діяльності: рівнева характеристика

Автор(и)

  • Леся Потапкіна

DOI:

https://doi.org/10.15330/esu.14.108-114

Ключові слова:

рівні, готовність до інноваційної професійної діяльності, готельно-ресторанна справа, критерії, показники

Анотація

В статті представлено рівні готовності фахівців готельно-ресторанної справи до інноваційної професійної діяльності. Досліджено, що даний показник визначається професійною спрямованістю студента, на основі обраної спеціальності, набутою освітою, творчим пошуком і використанням отриманих під час фахової підготовки знань, умінь і навичок на практиці, а також прагненням до самовдосконалення. Для визначення рівня готовності фахівців готельно-ресторанної справи до інноваційної професійної діяльності відповідно до компонентів запропоновано критерії: мотиваційний, особистісний, когнітивний і діяльнісний. Визначення рівня психологічної готовності особистості до діяльності має базуватися на співвідношенні результативності конкретної професійної діяльності з погляду професійно заданих цілей і тих новоутворень, що відбуваються в особистості під впливом професійної діяльності. Як психологічні кореляти результативності діяльності та особистісних новоутворень можуть бути розглянуті мета діяльності та особистісний смисл.

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-12-21

Номер

Розділ

ВИЩА ШКОЛА