Модель формування професійної компетентності майбутніх майстрів ресторанного обслуговування у професійно-практичній підготовці

Автор(и)

  • Андрій Козак

DOI:

https://doi.org/10.15330/esu.15.87-96

Ключові слова:

професійна (професійно-технічна) освіта, професійно-практична підготовка, професійна компетентність, майбутні майстри ресторанного обслуговування, метод моделювання, сфера ресторанного господарства

Анотація

Інноваційний розвиток сфери ресторанного господарства зумовлює пошук нових форм, методів, способів професійної підготовки майбутніх фахівців у закладах профе-сійної (професійно-технічної) освіти та систематизованої репрезентації досвіду органі-зації процесу формування професійної компетентності майбутніх майстрів ресторан-ного обслуговування у вигляді педагогічних моделей. На основі результатів аналізу педагогічних моделей формування відповідних знань, умінь та навичок майбутніх фахівців з’ясовано, що основою їх розроблення є сучасні методологічні підходи (компетентнісний, системний, суб’єктний, особистісно-розвивальний, контекстний, діяльнісний), як визна-чальні орієнтирри досягнення якості професійної підготовки. У статті схарактери-зовано складники моделі формування професійної компетентності майбутніх майстрів ресторанного обслуговування, а саме: цільовий, змістовий, процесуально-методичний, діагностично-результативний блоки. Узагальнено, що упровадження моделі формування професійної компетентності майбутніх майстрів ресторанного обслуговування у профе-сійно-практичній підготовці передбачає дотримання та реалізацію зв’язків між наявни-ми нормами організації професійної підготовки майбутніх майстрів ресторанного обслуговування та сучасними вимогами ресторанної індустрії з орієнтацією на формування професійно компетентного майбутнього фахівця – здатного ефективно провадити професійну діяльність у динамічно змінних умовах розвитку ресторанного господарства.

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-04-15

Номер

Розділ

ВИЩА ШКОЛА