АКВАМАНІЛ ІЗ САПОГОВА ПОБЛИЗУ ГАЛИЧА - ЛІВОХ, Радослав (Галич. Збірник наукових праць, 2024)
У розвідці повторно оглянуто акваманіл із мідного сплаву, знайдений у с. Сапогів біля Галича. Схоже, що ця посудина, незважаючи на елементи пізньороманського стилю, є не витвором середньовічних людвисарів, а імітацією, відлитою, найвірогідніше, німецьким майстром у ХІХ ст.